Изопштеник – Izopštenik

900,00рсд

Шифра производа: 104 Категорија:

Опис

Производ је на акцији од 16.05.2024. до 23.05.2024.

У цену је урачунат ПДВ од 10%

У јапанској модерној књижевности тешко ће се пронаћи дело које својим квалитетима, уверљивошћу и заокруженошћу боље и јасније приказују слику безнађа једне људске душе.

„Изопштеник”, егзистира као уметничка пројекција истине (голе и горке, која својом немилосрдном стварношћу и жестином тера читаоца да скрене поглед са текста) ауторовог живота и његових нејаких стремљења да се издигне из моралне баруштине и ситнодушја у себи и другима.

Кроз очи Јозо Обе, Изопштеника, протагонисте и протијунака, видимо хладно и објективно описивање Дазаијеве накарадне стварности, која га судбински неумољиво прати још од најранијих година. Ауторова оштрица монолошко-асоцијативог типа приповедања, путем којег протагониста са тешком горчином евоцира сећања на своје дечаштво, струже по Дазаијевој кожи и огољава га до његове најтананије нутрине. Већ са првом реченицом: „Провео сам живот пун срама”, сазнајемо да овде нема језичког шарлатанства и залудних покушаја да се уметнички израз учини пријемчивљијим и допадљивијим.

Аутор:
Осаму Дазаи

Превод са јапанског језика:
Дејан Јововић

Преводилац сарадник:
Азуса Таками Јововић

Лектура:
Јелена Павлић

Илустрације, дизајн корица и прелом текста:
Јелена Ристић

Израда корица:
Тврде, матиране

Број страна:
125

Формат:
А5

ISBN 978-86-902368-3-1

 

Додатне информације

Тежина 221 г
Димензије 21 × 15 × 1,7 цм