Услови коришћења

Хвала што сте посетили нашу интернет презентацију и продавницу ЖИР Издаваштва. Ваш приступ, као и коришћење овог нашег интернет сајта (у даљем тексту: интернет сајт) подлеже овим условима коришћења и важећим законским прописима који уређују ову област. Приступом и коришћењем интернет сајта, прихватате без ограничења, ове услове коришћења. Уколико не прихватате ове услове коришћења без ограничења, молимо Вас да напустите интернет сајт.

Власништво садржаја

Интернет сајт и сви текстови, логотипи, графика, слике, аудио материјал и остали материјал на овом интернет сајту (у даљем тексту: Садржај), јесу ауторско право или власништво књижаре ЖИР Издаваштва, или су на интернет сајт постављени уз дозволу власника или овлашћеног носиоца права. Коришћење Садржаја, осим на начин описан у овим условима коришћења, без писане дозволе власника Садржаја је строго забрањено. Аутор ће заштити своја ауторска права, своја права интелектуалне својине и остала сродна права, као и друга права, у највећој мери дозвољеној законом, укључујући и кривично гоњење.

Ваша употреба интернет сајта

Садржај интернет сајта може садржати нетачне податке или штампарске грешке. Промене на интернет сајту се могу направити периодично у било ком тренутку и без обавештења. Међутим, Аутор се не обавезује да редовно ажурира информације садржане на овом интернет сајту. Такође, Аутор не гарантује да ће интернет сајт функционисати без прекида или грешака, да ће недостаци бити благовремено исправљани или да је интернет сајт компатибилан са вашим хардвером или софтвером.

Изузеће од одговорности

Интернет сајт користите на сопствени ризик. Аутор није одговоран за материјалну или нематеријалну штету, директну или индиректну која настане из коришћења или је у некој вези са коришћењем интернет сајта или његовог Садржаја.

Линкови са интернет сајтовима трећих лица

Интернет сајт може садржати линкове других интернет сајтова чији власник или корисник није Аутор. Такви линкови су обезбеђени искључиво да би Вама пружили што више информација. Аутор не контролише и није одговоран за рад, садржај, политику приватности или безбедност ових сајтова. Аутор не контролише садржај или производе или услуге доступне на овим интернет сајтовима. Ако успоставите везу са таквим интернет сајтовима преко линка на нашем интернет сајту, то чините на сопствени ризик и без сагласности Аутора.

Садржај доступан на овом интернет сајту

Права интелектуалне својине и остала права на било који Садржај који је доступан за преузимање са интернет сајта (у даљем тексту Садржај), припадају Аутору, осим ако другачије није изричито одређено. Ваша употреба Садржаја подлеже условима Закона о заштити ауторских права Републике Србије. Немојте преуимати нити користити Садржај ако се не слажете са овим одредбама. Када преузимате или користите Садржај са интернет сајта, то чините на сопствени ризик.

Измена услова коришћења

Аутор може у сваком тренутку изменити ове услове коришћења тако што ће ажурирати овај текст. Ви ћете аутоматски бити обавезани новим условима коришћења садржаним у изменама, те би из тог разлога требало да периодично посетите ову страницу ради упознавања са тренутно важећим условима коришћења.

Услови куповине

Према Закону о заштити потрошача (Службени гласник РС, број 88/2021) куповина преко нашег сајта www.zir.rs сматра се продајом на даљину. Продаја се врши преко SULU d.o.o / СУЛУ д.о.о. екпозитуре ЖИР издаваштво / ŽIR izdavaštvo (Жестока Издавачка Радионица). Улица Каплара Момчила Гаврића 1, Београд. ПИБ: 112039705

Настојимо да будемо што прецизнији у опису производа, приказу слика/видеа, али не можемо гарантовати да су све информације комплетне и без грешака. Слике не морају бити 100% идентичне производима. Продајна цена књига је назначена уз сваки артикал. Све цене су изражене са ПДВ-ом и нема скривених трошкова.

Након одабира жељених наслова, кликните на дугме „Додај у корпу“, након чега ће књига аутоматски бити додата у вашу корпу. Када завршите додавање производа кликните на “Преглед корпе” где се налази цео списак изабраних књига. Уколико поседујете купон за повлашћену куповину, унесите га у поље “код купона” и кликните на дугме “Искористи купон” након чега ћете добити поруку валидације купона. Цена доставе ће бити аутоматски обрачуната и зависи од тезине.

На следећем кораку уносите адресу за наплату и испоруку. Пре него што потврдите куповину, проверите још једном да ли су сви унети подаци тачни.

Плаћање наруџбине

Поручене књиге можете платити поузећем или уплатом на рачун.

  • Приликом одабира опције уплата на рачун, добијате наруджбеницу на ваш мејл, са подацима који су потребни како бисте извршили уплату на наш текући рачун. Након што средства буду пристигла на наш рачун, послаћемо Вам porudžbinu у року од 2 radna dana.
  • Приликом одабира опције плаћање поузећем, добијате потврду на мејл адресу, наручене књиге шаљемо на адресу коју сте навели у формулару, а трошкове наруџбине плаћате куриру приликом преузимања.

Куповином на сајту zir.rs купац даје своју сагласност да се фискални рачун испоручи у електронској форми на емаил адресу која је унета приликом куповине.

Изјава о конверзији

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД). За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије.

Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту.

Достава

Све наше поруџбине шаљемо курирском службом “MILŠPED ONE doo”. Услуга је данас за сутра до 19 часова, али услед оптерећења курирских служби, долази и до кашњења, на које ми немамо утицај. Више о њиховим услугама можете прочитати на њиховом сајту https://m-one.rs 

Цена испоруке зависи од укупне тежине књига и обрачунава се дирекно у корпи (нпр. до 2кг је 350дин), а уколико плаћате поузећем на цену испоруке се додаје још 90 динара.

До одступања и продужења рока испоруке може доћи уколико прималац није на адреси код првог покушаја испоруке (од укупно два покушаја), лоших временских услова или свих осталих непредвиђених ситуација у транспорту на које превозник или продавац нису могли да утичу.

Достава се врши радним данима од 8:00 до 19:00 сати. Лично преузимање је по договору, најбоље је креирати поруџбину након договора.

Наруџбине преко сајта примамо сваки дан. Пошиљке се шаљу у року од 48х од момента уплате/креирања поруџбине са откупом. Уколико поручите током викенда, ваше књиге ће бити послате у понедељак.

Уколико имате планирану доставу за одређени датум, то је такође могуће договорити и извести, неопходно је претходно послати емаил са захтевом на zirizdavastvo@gmail.com. Такође је могуће лично преузимање, уколико смо тренутно расположиви, можемо се путем маила или друштвених мрежа договорити о датуму и времену преузимања.

Достава се не врши у Иностранство, односно ван Републике Србије.

Рекламације

Уколико вам стигну књиге које нисте наручили, конкактирајте нас што пре.

Уколико вам стигну физички оштећене књиге, морате нас контактирати у року од 24х. ВАЖНО! Уколико је оштећено паковање, обавезно га сликајте и сачувајте. За сва нефизичка оштећења која откријете касније (у року од 2 године од куповине), нпр фале странице, можете уложити рекламацију.

Уколико желите да започнете процес рекламације, потребно је да нам се обратите на емаил zirprodavnica@gmail.com

Право на повраћај новца или замену робе

У случају одустанка од уговора, потрошач има право на повраћај новца или на замену за други производ. Износ се купцу враћа по пријему производа, и након што се утврди да је производ враћен неоштећен и исправан. 

Право на одустајање од куповине

Закон за случај продаје на даљину установљава право купца, који се сматра потрошачем (физичко лице које производ купује ради намирења својих индивидуалних потреба, а не ради обављања професионалне делатности), да одустане од уговора у року од 14 дана од дана када му је производ предат. Приликом одустанка купац може, али не мора да наведе разлоге због којих одустаје. Образац/Изјава о одустанку од уговора производи правно дејство од дана када је послата трговцу. У случају одустанка од уговора, потрошач има право на повраћај новца или на замену за други производ. Цена се купцу враћа по пријему производа, и након што се утврди да је производ неоштећен и исправан. Купац је дужан да производ врати без одлагања, а најкасније у року од 14 дана од дана када је послао образац за одустанак. По истеку рока од 14 дана од дана када је послао одустанак, производ се више не мозе вратити. Приликом повраћаја робе обавезно је вратити у исправном и некоришћеном стању и оригинално неоштећеном пакавању, при чему се мора приложити и оригинални фискални исечак. По пријему производа, утврдиће се да ли је производ исправан и неоштећен. Купац одговара за неисправност или оштећење производа који су резултат неадекватног руковања производом, тј. купац је искључиво одговоран за умањену вредност производа која настане као последица руковања робом на начин који није адекватан, односно превазилази оно што је неопходно да би се установили његова природа, карактеристике и функционалност. Уколико се утврди да је наступила неисправност или оштећење производа кривицом купца, одбиће се враћање цене и производ ће му бити враћен на његов трошак. Трговац је дужан да потрошачу без одлагања врати износ који је потрошач платио по основу уговора, а најкасније у року од 14 дана од дана пријема изјаве о одустанку, а након пријема производа.

Трошкове враћања робе и новца сноси купац, сем у случајевима када купац добије оштећен или погрешан артикал. У тим случајевима купац мора послати доказ о оштећењу робе и/или паковања и заједно их вратити са робом.